Αλ. Μεϊκόπουλος: Κυβερνητικό σχέδιο με κωδικό όνομα «Πωλείται η Ελλάς»

από το e-volos.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, με αφορμή τα σενάρια αποκρατικοποίησης του Ο.Λ.Β.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε, όπως ακριβώς έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Η κυβέρνηση Σαμαρά έθεσε αμέσως σε λειτουργία το σχέδιο με κωδικό όνομα «Πωλείται η Ελλάς». Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο περιλαμβάνει 29 επιχειρήσεις και δεν ξέρουμε πότε και που θα κλείσει ο κατάλογος.

Ανάμεσα στις πρώτες αυτές επιχειρήσεις είναι και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.).

Η τροϊκανή κυβέρνηση πήρε γρήγορα τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που φρόντισαν να υποβαθμίσουν το λιμάνι της Μαγνησίας, αφήνοντάς το με ελάχιστο προσωπικό, το οποίο μάλιστα είναι κακοπληρωμένο και με περιορισμένο κύκλο εργασιών, μιας και οι πολιτικές της παραγωγικής αποδιάρθρωσης που ακολούθησαν οδήγησαν πολλές εργοστασιακές μονάδες στο εξωτερικό.

Αδιαφορούν πλήρως τόσο για την εμπορική σημασία του λιμανιού, όσο και για το πλήγμα που θα φέρει μια τέτοια κίνηση στο επιβατικό κοινό της Μαγνησίας.

Το ξεπούλημα, στην κυριολεξία, στρατηγικών επιχειρήσεων όπως είναι ο Ο.Λ.Β., τα υπόλοιπα λιμάνια (Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Κέρκυρας και Λαυρίου) αλλά και τα Ελληνικά Πετρέλαια ή οι εταιρίες παροχής αερίου, θα αποτελέσει καθοριστικό πλήγμα για το μέλλον του λαού και της χώρας.

Έχουμε ευθύνες να προστατέψουμε όλοι το δημόσιο πλούτο για 2 λόγους:

Πρώτον, γιατί τον έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές και δεύτερον γιατί ο δημόσιος αυτός πλούτος αποτελεί το βασικότερο, αν όχι το μοναδικό πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Το λαϊκό κίνημα και η Αριστερά θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας. Δε αφήσουμε, με το πρόσχημα της αποπληρωμής των τοκογλύφων – δανειστών, να ξεπουλήσουν αυτά που δεν τους ανήκουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: