Συνεχίζεται η δίκη για τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ

Την ερχόμενη Παρασκευή συνεχίζεται η κρίσιμη δίκη στο Πρωτοδικείο Βόλου για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ ζητώντας την ακύρωση των απολύσεων ως παράνομων και καταχρηστικών και την επαναπρόσληψή τους.

Η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι απολυμένοι κατά της εταιρίας θα συνεχιστεί στις 22 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Οι απολυμένοι εκτιμούν ότι η εταιρία ενέπαιξε εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, καθώς ενώ στις αρχές Ιουλίου του 2011 διαβεβαίωνε ότι το εργοστάσιο είναι βιώσιμο και υπάρχουν παραγγελίες, τον Αύγουστο και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κανονική άδεια, εντελώς αιφνιδιαστικά αποφάσισε να προχωρήσει αρχικά σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας , ακολούθησε πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων και αργότερα ομαδικές απολύσεις.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν τον Ιούλιο στο εργοστάσιο στη Β’ ΒΙΠΕ έγινε παραγγελία 2,5 χιλιάδων τόνων χάλυβα, ενώ ήδη μέσα στο εργοστάσιο υπήρχε μία ακόμη πολύ σημαντική ποσότητα 2 χιλιάδων τόνων επίσης χάλυβα που είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή διαφόρων κατασκευών που αναλάμβανε η ΚΟΝΤΙ, ενώ επίσης η εταιρία το Μάιο του 2011 σε δικαστήριο για τα απόβλητα είχε προειδοποιήσει με αγωγές όσους υποστήριζαν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και διαβεβαίωνε ότι είναι οικονομικά βιώσιμη και προγραμματίζει νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο από το Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 απολύθηκαν από την ΚΟΝΤΙ με «ομαδικό τρόπο» περίπου 80 και πλέον εργαζόμενοι, ενώ περίπου 25 από αυτούς επαναπροσλήφθηκαν τον Φλεβάρη του 2012 και ενώ το εργοστάσιο είναι κλειστό.

Την Παρασκευή η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου από την πλευρά των απολυμένων και της προϊσταμένης της ΚΟΝΤΙ κ. Μαρίας Βενιέρη από την πλευρά της εταιρίας.

Βάσω Κυριαζή

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: