Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του Μ. Μπραμί: Στεκόμαστε στο πλευρό της Αριστεράς και του λαού της Τυνησίας

«Η χτεσινή δολοφονία του Μοχάμεντ Μπραμί, βουλευτή και ηγετικού στελέχους του Λαϊκού Μετώπου, από «αγνώστους» παρακρατικούς στην Τύνιδα αποσκοπεί στην τρομοκράτηση του λαού και της Αριστεράς στην Τυνησία ώστε να επιβληθούν δια της βίας οι αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και των ξένων πατρώνων της», τονίζει το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση:

 Έξι μήνες πριν, με τον ίδιο τρόπο, δολοφονήθηκε ο Σούκρι Μπελαΐντ, εκ των ηγετών του Λαϊκού Μετώπου. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Μόλις πριν δέκα μέρες ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του μεγαλύτερου κυβερνητικού κόμματος Ενάχντα καλούσε σε δημόσια δήλωσή του «να χυθεί το αίμα όσων αμφισβητούν τη νομιμότητα»…

 Όταν τα στελέχη του σημερινού τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού καθημερινά απειλούν ακόμη και τη φυσική ακεραιότητα των δημοκρατών, και μετά έρχονται οι «άγνωστοι» παρακρατικοί να υλοποιήσουν τις απειλές, οι ευθύνες του καθεστώτος είναι τεράστιες.

 Δεν είναι τυχαίο ότι στο στόχαστρο έχουν μπει πρώτα-πρώτα οι αγωνιστές της Αριστεράς, αυτοί που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν επί δικτατορίας του Μπεν Άλι και πρωτοστάτησαν στη λαϊκή εξέγερση του 2011 η οποία ανέτρεψε το μισητό καθεστώς του, και μέχρι σήμερα παλεύουν για να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι της.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, εκφράζει την οδύνη του για την αποτρόπαια δολοφονία ενός ακόμη ηγετικού στελέχους της Αριστεράς και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μοχάμεντ Μπραμί. Διαδηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στους συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου και σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος της Τυνησίας. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τη βούλησή του να εντείνει την κοινή δράση με την τυνησιακή Αριστερά και με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του Νότου, προς όφελος του κοινού αγώνα των λαών μας που καταπολεμούν την καθεστωτική τρομοκρατία και την καταλήστευση του εθνικού πλούτου τους, δυναμώνοντας την πάλη για ανεξαρτησία, δημοκρατία, προκοπή και αμοιβαία επωφελή συνεργασία απ’ άκρη σ’ άκρη της Μεσογείου.

 Πηγή: Left.gr


Σχολιάστε